Inloggen


Als u op dit moment bij ons een cursus volgt, log dan hier in.

« terug naar cursusoverzicht

Basiscursus - Chinees porselein - 12 september 13:30-17:00

Vanderven Oriental Art

Nachtegaalslaantje 1

5211 LE 's-Hertogenbosch

Tel. 073-614 62 51

info@vanderven.com

www.vanderven.com

Chinees en Japans porselein, Aziatische kunst 

 

Openingstijden maandag t/m vrijdag, 11.00 - 18.00 uur of op afspraak

 

Opgericht 1968 in ’s-Hertogenbosch, Nederland 

 

Wij zijn een familie bedrijf met ruime ervaring op ons vakgebied: Aziatische kunst, met de nadruk op Chinees export porselein, terracotta en aardewerk objecten uit de Han en Tang dynastie en Chinese kunstvoorwerpen. Onze collectie heeft een brede prijsklasse: van 100 to 1 miljoen euro, dus er is altijd iets in de collectie voor zowel de ervaren als de beginnende verzamelaar. Wij opereren vanuit onze galerie, maar nemen ook deel aan belangrijke nationale en internationale beurzen, zodat wij een zeer breed publiek kunnen bereiken. De galerie is gevestigd in een historisch pand (het voormalig Stedelijk Gymnasium) in het middeleeuwse centrum van ’s-Hertogenbosch. Hier zijn onze showrooms ingericht zodat onze collectie volledig tot zijn recht komt.

 

Vanderven & Vanderven Antiquairs is in 1968 opgericht door Clemens van der Ven samen met zijn zuster Bea van der Ven als een algemene antiekwinkel. Toen Bea in 1972 het bedrijf verliet, voegde Neeltje van der Ven (die ook al een achtergrond in de antiekbranche had), echtgenote van Clemens van der Ven, zich bij het bedrijf. Na enkele jaren besloten zij zich te specialiseren in Aziatische kunst. In 1993 kwam neef Floris van der Ven het familiebedrijf versterken en die heeft het bedrijf inmiddels overgenomen. Vandaag de dag, behoort Vanderven Oriental Art tot de top van internationale handelaren op het gebied van Chinees export porselein en terracotta. 

 

Wij geloven dat het kopen van antiek altijd een goede investering is, omdat het geld verstandig is geïnvesteerd en het ook dagelijks in huis kan worden bewonderd. Daarnaast is antiek zeer ‘groen’, omdat het al vele jaren geliefd, gebruikt en gewaardeerd wordt – het ultieme recycling product.

Antiquairs worden vaak gezien als elitair en hoogdrempelig. Wij zien het als een uitdaging om dit imago bij te stellen en onze wereld transparant en laagdrempelig te maken, zodat we jong en oud kunnen interesseren voor Aziatische kunst. 

 

Directie

De heer Floris van der Ven 

Staf

Mevrouw drs. Nynke van der Ven - van Wijngaarden (PR & Marketing)

De heer Floris Bouwman (Logistiek Manager)« Back to home