Inloggen


Als u op dit moment bij ons een cursus volgt, log dan hier in.

« terug naar cursusoverzicht

Basiscursus - Kunst uit het Midden-Oosten - tapijten en kelims - 19 september 14:00-17:00

Foumani Persian Gallery 

Beethovenstraat 107-A

1077 HX Amsterdam

Tel: 020-679 74 30

M: 06-53 96 23 08

E-mail: info@foumani.com

www.foumani.com

Tapijten, kelims, Islamitische kunst

Foumani Persian Gallery is actief op het gebied van exclusieve en antieke Perzische tapijten en kelims. Op grond van een culturele traditie en vanuit een gedreven passie en gevoel voor de schoonheid van deze kunstvorm hebben de heer Ali Foumani en mevrouw Parvin Foumani zich gedurende het laatste decennium in toenemende mate toegelegd op deze vorm van antieke textielkunst. 

 

Antieke tapijten zijn inspirerend voor veel mensen. De harmonie van het design en de zachte glans van de oude wol, welke is geverfd op basis van natuurlijke middelen, uiten zich door middel van een verstilde schoonheid. De gezamenlijke inspanning heeft geresulteerd in gedegen vakkennis, een internationale reputatie alsmede in een bijzondere en mooie collectie. Een andere bron van inspiratie is de studie kunstgeschiedenis -welke de heer Foumani in 1980 heeft afgerond aan de universiteit van Teheran- evenals het in Perzië sinds 1848 gevestigde familiebedrijf in Perzische tapijten.  

 

Eveneens verzorgt Foumani Persian Gallery de leverantie van hoogwaardige handgeknoopte hedendaagse tapijten -ook wel decoratieve tapijten genoemd- en design tapijten. Deze hedendaagse tapijten zijn veelal in eigen beheer vervaardigd. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van met de hand gesponnen wol en verfstoffen op natuurlijke basis.

 

Foumani Persian Gallery -voorheen Pars Oriëntal Carpets in Groningen- heeft gekozen voor vestiging van de galerie in Amsterdam. De centrale ligging maakt het mogelijk om zowel de Nederlandse als de internationale cliëntèle van dienst te zijn. Het interieur van de Gallery vertoont een grote schoonheid, waarin de antieke textielkunst goed tot zijn recht komt en nodigt bij wijze van spreken uit tot een bezoek.« Back to home