Inloggen


Als u op dit moment bij ons een cursus volgt, log dan hier in.

« terug naar cursusoverzicht

Basiscursus - Oude Meesters - schilderkunst en sculpturen - 26 september 14:00-17:00

Floris van Wanroij Fine Art 

Bergstraat 52

5551 AX Dommelen 

Tel.: +31 (0)40 2040596

Mob.: +41 (0) 627420406

info@floris-art.com

www.floris-art.com

Schilderijen en sculpturen door Hollandse en Vlaamse Oude Meesters

Openingstijden:  Op afspraak 

Opgericht: 2008 

 

Ondanks het feit dat ik sinds mijn toetreding in 2011 de jongste kunsthandel (opgericht in 2008) en het jongste lid van de KVHOK ben, heeft mijn bedrijf al een behoorlijke achtergrond en ontstaansgeschiedenis. De liefde voor Oude Kunst is bij mij al heel vroeg ontstaan en actief gevoed door mijn familie. Al op hele jonge leeftijd ben ik begonnen met het verzamelen van antieke (kunst)voorwerpen. Vroege beeldhouwkunst en schilderkunst werden daarbij al snel mijn grootste interessegebieden. Als een logisch vervolg van mijn verzamelwoede en het enerzijds beter worden van mijn smaak en het toenemen van mijn kennis anderzijds, begon ik in de loop der tijd ook stukken uit mijn collectie te verkopen, waardoor ik al ‘spelenderwijs’ in de kunst- en antiekhandel terecht kwam. Reeds in 1999 heb ik samen met mijn broer Martijn van Wanroij een kunst- en antiekhandel opgericht, die zich hoofdzakelijk richtte op verkopen van schilderijen en decoratieve kunst. Maar ook toen al verkochten wij aan belangrijke (internationale) cliënten, waaronder gerenommeerde kunsthandelaren en enkele museale instellingen. 

 

Zoals gezegd, gaat mijn persoonlijke interesse hoofdzakelijk uit naar vroege sculpturen (en kunstvoorwerpen) en schilderkunst door Hollandse en Vlaamse Oude Meesters. Dit laatste was tevens mijn specialisatie tijdens mijn Bachelor kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Maasticht en tweejarige Research Master aan Cornell University, NY, USA, welke ik beide cum laude heb afgesloten. Voor mij eindthesis heb ik tevens een academische onderzoeksprijs gewonnen. Los van mijn studies, heb ik de praktijkkennis – die van cruciaal belang is in de kunst- en antiekhandel – geleerd binnen mijn eigen bedrijf en het veilinghuis Amsterdam Auctioneers Glerum, waar ik na het behalen van mijn master als specialist schilderkunst werkzaam ben geweest.   

 

Floris van Wanroij Fine Art is een jonge en dynamische kunsthandel, die actief deelneemt aan (inter)nationale kunstbeurzen, o.a. de BRAFA in Brussel, de PAN Amsterdam, Olympia in Londen, en de beurzen van Den Bosch/Rosmalen en Utrecht. Buiten deze beurzen werken wij op afspraak vanuit mijn expositieruimte, gehuisvest in het oude burgemeestershuis van Brabantse dorpje Dommelen, waar altijd (een gedeelte) van onze collectie tentoongesteld wordt. Onderscheidend willen zijn door hoge kwaliteit en gedegen kunsthistorisch onderzoek, verricht door mijzelf, vaak in samenwerking met specialisten op een bepaald terrein of een specifieke kunstenaar. Ook op het gebied van restauratie, presentie en expositie stellen wij onszelf hoge eisen en streven wij de grootst mogelijke kwaliteit en professionaliteit na.  

 

De kunsthandel als geheel wordt vaak gezien als elitair en hoogdrempelig en Oude Kunst in het bijzonder als ‘stoffig ’ en zwaar. Wij proberen dit beeld zoveel mogelijk bij te stellen en de rijke en fascinerende wereld van de Oude Kunst boeiend, levendig en laagdrempelig te maken, met de hoop zowel de doorgewinterde collectioneur als de nieuwe generatie kunstliefhebbers en verzamelaars te kunnen (blijven) interesseren voor Oude Kunst – immers ons cultureel erfgoed!

 

 

Directie: Floris van Wanroij M.Phil« Back to home