Inloggen


Als u op dit moment bij ons een cursus volgt, log dan hier in.

« terug naar cursusoverzicht

Strippenkaart - Leven in de Late Middeleeuwen - De Eenhoorn zondag 4 februari 2018 14:00-17:00

Expertise
Kunst uit Middeleeuwen, Gotiek, Renaissance; 15de- en 16de-eeuws gebruiksgoed.

Expert
Aad Penders van De Eenhoorn ontvangt u in de galerie -gehuisvest in een Middeleeuws pand- aan de Waterstraat 33 te Zaltbommel.

Thema
Eten en leven in de late middeleeuwen. 
Aad: "In deze cursus maakt u kennis met authentieke gebruiksvoorwerpen, die ooit op tafel pronkten tussen 1400-1550. Deze gebruiksvoorwerpen hebben alle een eigen vormentaal en zijn gemaakt van diverse materialen. Zo hebben we schenk- en drinkgerei van steengoed oftewel 'gres' of van tin en glas. Ook houten en brons/messing-voorwerpen stonden naast elkaar met voorgenoemde producten. Bestek en snijplankjes, borden, schalen en kommen zijn te zien en worden aan u voorge-Schoteld. Kook-, bak- en bereidingsvoorwerpen zullen eveneens de revue passeren. Kortom het zal voor u allen een unieke gelegenheid zijn om deze tijdreis in Zaltbommel mee te maken."
 
Publicatie
U ontvangt het mooie boekje Rondgedraaid & beschilderd. Hierin wordt de geschiedenis verteld van teljoren en hun (vaak symbolische) beschilderingen, maar er wordt ook dieper ingegaan op archeologisch en kunsthistorisch onderzoek naar dit typisch laatmiddeleeuwse gebruiksgerei. Deze mooi geïllustreerde publicatie, die in beperkte oplage verschijnt, onthult ook de unieke teljoren en tondo’s uit de Collectie Aad Penders.

Bereikbaarheid
Met de auto 
Komende van de A2 neemt u afslag 17 Zaltbommel. De doorgaande weg naar het centrum is tijdelijk afgesloten; Er is een alternatieve route aangegeven.
500 meter af van De Eenhoorn kunt u gratis parkeren op Parkeerterrein Oude Wasserij, Waalkade, ter hoogte van nummer 43.
50 meter af van De Eenhoorn kunt u 4 uur voor € 1,50 parkeren op de Veerstraat.

Met openbaar vervoer
Vanaf het station van Zaltbommel is het ca. 20 minuten lopen. Voor het plannen van uw reis, zie http://9292.nl/


« Back to home