Masterpiece

Galerie Tiny Esveld

Emile Galle

Spiegelkwartier Amsterdam viert de lente met het Kunst en Antiek Weekend 2017

za 19 en zo 20 mei

Het weekend van 19 en 20 mei openen de gerenommeerde galeries en kunsthandelaren van het Amsterdamse Spiegelkwartier de deuren voor hun jaarlijkse voorjaarstentoonstellingen en lezingen.

De veelzijdigheid van het Amsterdam Art District komt in dit weekend aan bod: van Romeinse glasblaaskunst tot moderne graffiti-art, van klassiek tafelzilver tot antieke uurwerken.

Bill Gudenrath, zelf glasblazer en als expert verbonden aan het New Yorkse Corning Museum of Glass, opent het weekend bij Kunst- en Antiekhandel Frides Laméris op zaterdag 20 mei met een videopresentatie over glaswerktechnieken uit de Romeinse tijd.

Op beide dagen worden bij Gude & Meis de geheimen achter de klassieke vormgeving van oude Franse klokken en uurwerken ontrafeld.

Ook andere galeries en antiquairs organiseren het hele weekend speciale tentoonstellingen, zoals ‘Amsterdam in de 17e eeuw’, bij Bruil en Brandsma, ‘Vogels in de mei-maand’ bij Robert Schreuder Antiquair en ‘Het portret van Spinoza’ bij Kunstzalen A. Vecht. De speciale lenteshow van Jaski Gallery toont werken van Cobra tot hedendaagse kunstenaars. 

Voor meer informatie over deelnemers en activiteiten: http://www.spiegelkwartier.nl/the-exploration/
« Back to home