EN NL

Glaskunstexpositie Gestolde Dromen viert 10-jarig jubileum: Uitgegroeid tot walhalla voor glasliefhebbers

30 mei 2019 t/m 14 juli 2019

Glaskunstexpositie Gestolde Dromen beleeft dit voorjaar zijn tiende editie. In 2009 bedachten de eigenaren van Kunstconsult, Wiljan Versteeg en Belinda Visser, deze poëtische titel voor een verkoopweekend van 20ste-eeuws glas. Vazen met onderwaterdecors van Willem Heesen en objecten uit de Noordzeecollectie van Andries Copier waren de inspiratiebronnen voor deze naam. De respons op de eerste editie – met de ondertitel ‘12 glaskunstenaars. 32 unica’ – was zo groot, dat Gestolde Dromen in het afgelopen decennium kon uitgroeien tot een grote jaarlijkse verkoopexpositie, waar liefhebbers van glaskunst uit de 20ste eeuw naar uitkijken vanwege zijn omvang en kwaliteit. 


Telkens nieuw aanbod 
De verkoopexpositie heeft nu een looptijd van ruim zes weken en er is plaats voor meer dan honderd objecten. Bovendien blijft de expositie de hele periode spannend voor bezoekers, want verkochte objecten worden telkens vervangen door nieuw aanbod. 


Jaarrond verzamelen 

Kunstconsult verzamelt gedurende het hele jaar bijzondere glasobjecten voor Gestolde Dromen. Ook wordt elk jaar een oproep gedaan onder verzamelaars om glaskunst uit hun collectie in te brengen voor de verkoopexpositie. Alleen unica van gerenommeerde Nederlandse en internationale glaskunstenaars komen in aanmerking, uit de periode vanaf 1925 tot recent. 


De verkoopexpositie Gestolde Dromen X is te zien van 30 mei t/m 14 juli 2019. Openingsweekend: donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) t/m zondag 2 juni, van 13.00 tot 17.00 uur. Reguliere openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00 - 17:00 uur of op afspraak. 


Locatie 

Smederij 4, 1185 ZR, Amstelveen


Data

30 mei 2019 t/m 14 juli 2019


Glaskunstexpositie Gestolde Dromen viert 10-jarig jubileum: Uitgegroeid tot walhalla voor glasliefhebbers