EN NL

Tip voor het Hemelvaartsweekend: Openingsweekend glaskunstexpositie met theater en concert

Kunstconsult viert de tiende editie van glaskunstexpositie Gestolde Dromen met een theatervoorstelling en een concert te midden van de tentoongestelde glasobjecten. De verkoopexpositie wordt feestelijk geopend op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag), waarna een lang weekend volgt vol jubileumactiviteiten in de galerie in Amstelveen.

Op vrijdag 31 mei speelt theaterstichting De Blauwe Feniks de voorstelling 'KUNST'. Deze internationale klassieker over vriendschap en kunst van Yasmina Reza wordt geregisseerd door Frederik de Groot. Zondag 2 juni start met een koffieconcert van zangeres Hèlen Botman en singer-songwriter Peter van Vleuten. Zij brengen een sfeervolle ode aan de zee, afgestemd op een belangrijk thema binnen de expositie.


Koffieconcert Ode aan de Zee

‘Zeeschatten’ is het hoofdthema van glaskunstexpositie Gestolde Dromen X. Rondom dit thema zijn glasobjecten tentoongesteld waarin op allerlei manieren de zee besloten ligt. Van een woest golvende Noordzee tot de blauwe Venetiaanse lagune. In het koffieconcert ‘Ode aan de Zee’ slaan Botman & Van Vleuten met muziek, poëzie en verhalen een brug naar deze objecten.

Singer-songwriters Helen Botman en Peter van Vleuten zijn bekend vanwege hun vertelconcerten: songs en stories wisselen elkaar af. Op deze manier krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen - of horen ze hoe een song tot stand is gekomen.

Dit kleinschalige koffieconcert midden in de tentoonstelling vindt plaats op zondag 2 juni van 11.30 tot 12.30 uur. Tickets zijn te bestellen via de website van Kunstconsult: http://www.kunstconsult.com/nl/Events/Gestolde-Dromen-X-Koffieconcert-Ode-aan-de-Zee


Tragikomedie KUNST door De Blauwe Feniks

Hoe kijkt u naar kunst? En wat vinden uw vrienden daarvan? Serge, Marc en Yvan zijn al vijftien jaar bevriend. Tot Serge voor veel geld een wit schilderij koopt. Een echte ‘Antrios’. Dit blijkt een katalysator in hun vriendschap te zijn en zet de onderlinge verhoudingen meer en meer op scherp. ‘KUNST’ is een hilarisch en bij vlagen pijnlijk stuk over vriendschap en eerlijkheid. Het ging in 1994 in Parijs in première, heeft meerdere internationale theaterprijzen gewonnen en is in meer dan dertig talen vertaald.

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 31 mei van 17.30 tot 19.30 uur in de intieme setting van de glaskunstexpositie. Daarom is het aantal plaatsen beperkt. Tickets kunt u bestellen via de website van Kunstconsult: http://www.kunstconsult.com/nl/Events/Gestolde-Dromen-X-Theatervoorstelling-KUNST


Expositie bezoeken

Beide voorstellingen sluiten aan op de openingstijden van de verkoopexpositie. In het Hemelvaartsweekend is Gestolde Dromen X te bezoeken van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni, telkens van 13.00 tot 17.00 uur.

Daarna is de expositie tot en met 14 juli elke woensdag, donderdag en vrijdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur, of op afspraak. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli is er een feestelijk finissageweekend. Locatie: Kunstconsult, Smederij 4, Amstelveen, 020-3416476, www.kunstconsult.nl.