EN NL

Robert Schreuder AntiquairCeintuurbaan 368
1073 EL Amsterdam

020-675 48 67
06-24 28 95 50
info@robertschreuder.nl

Na zijn studie in Leiden, Bordeaux en Bologna wijdt Robert Schreuder zich vanaf het jaar 2000 - naast zijn werk als jurist - aan het opbouwen van een eigen antiekzaak: Robert Schreuder Antiquair. Inmiddels heeft hij een bijzondere collectie opgebouwd rond thema’s als de Grand Tour en Napoleon.


Robert is lid van de raad van commissarissen van de kunstbeurs PAN Amsterdam en bestuurslid van de Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst. Zijn liefde voor geschiedenis, Frankrijk en Italië weet hij in het vak van antiquair uitstekend te combineren. Tot zijn brede klantenkring behoren kunstliefhebbers, verzamelaars en binnen- en buitenlandse musea. De afgelopen jaren verkochten we aan musea als het Rijksmuseum Amsterdam, het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden en het Pushkin literary museum in Moskou.


Collectie

Grand Tour souvenirs, studeerkamer- en verzamelobjecten, Napoleontica, schilderijen, prenten en meubelen uit de periodes van Neoclassicisme, Empire, Regnecy en Restauration vormen de collectie van Robert Schreuder Antiquair. Deze collectie weerspiegelt de geschiedenis van Europa tussen 1750 en 1850. Verhalen over adellijke jongelingen op Grand Tour naar Rome en Napels, over veldtochten van Napoleon en over hoe architecten, beeldhouwers en meubelmakers hierdoor werden en worden beïnvloed, tot op de dag van vandaag. De objecten passen dan ook uitstekend in zowel hedendaagse als klassieke interieurs.