EN NL
Flyer voorjaarscursus 2024

Course calendar Spring 2024

Information


In deze cursus wordt u verrast en verrijkt. 


U gaat bevlogen antiquairs en kunsthandelaren in hun huizen en galeries bezoeken. Experts die het bewustzijn aanscherpen en ons alert maken op de omgeving waarin we leven. U krijgt de kunst en antiquiteiten in handen, ziet de achterkant van schilderijen, behandelt de restauraties en vervalsingen, materialen en technieken.


Kunst is het communicatiemiddel van deze cursus: de middagen krijgen vorm door de gevarieerde thema’s en de interactie tussen de groep, de kunstwerken, en de handelaar. 


Onze leden zijn gespecialiseerd in glas, wapens, Chinese en Japanse kunst, juwelen, design, schilderijen, koloniale kunst, klassieke oudheid & egyptologie, 20e-eeuwse en moderne kunst, etnografica, zilver, middeleeuwen, Delfts aardewerk, boeken en prenten, 17e- en 18e-eeuwse meubelen, iconen, klokken, renaissance, Europees porselein en nog talloze vakgebieden.


In diverse formaties organiseren tien van onze leden elk voor- en najaar het afwisselende cursusprogramma waarin zij hun kennis en ervaring met u delen. U wordt tijdens de cursusmiddagen ondergedompeld in de wereld van de internationale kunsthandel, waarbij naast passie voor kunst en antiquiteiten ook relevante wet- en regelgeving ten aanzien van ivoor, historisch erfgoed en de handel in roofkunst aan de orde komt.


Het gaat in deze cursus niet alleen over kennis, maar zeker ook over de liefde voor kunst en antiek. De cursus bestaat uit 10 dinsdagmiddagen van 14.00 uur tot ca. 17.00 uur en wordt gegeven op verschillende locaties in Nederland in een groep van maximaal 15 personen.   


Data voorjaar 2024 (dinsdagen 14:00 -17:00)
20 en 27 februari | 5, 12 en 19 en 26 maart | 2, 9, 16 en 23 april

Deelname kost € 750,- (incl. BTW). 

Hiervoor ontvangt u tevens de digitale syllabus en een welkomstpakket 


Het exacte programma en de invulling hiervan wordt nader bekend gemaakt.


Voor contact & inschrijving: 

Secretariaat KVHOK info@kvhok.nl

Mirthe Sportel, Chef de Bureau