EN NL
Alexander Ancient Art

Alexander Ancient ArtPapelaan 85
2252 EG Voorschoten

071-5614015
+31 6 33603485
info@alexanderancientart.com

Alexander Ancient Art is opgericht door egyptoloog Alexander Biesbroek. Hij studeerde egyptologie aan de universiteiten van Utrecht en Leiden. In 1986 kreeg hij een (deeltijd-)aanstelling aan de Universiteit van Utrecht, waar hij egyptologisch onderzoek deed tot 2003, toen de hele afdeling door de universiteit gesloten werd vanwege bezuinigingen op het budget.


Alexander is een verzamelaar van archeologische kunst sinds 1972. In 1986 begon hij daarin ook te handelen, wat leidde tot de oprichting van het bedrijf in 1991. Sindsdien heeft hij wereldwijd verzamelaars van archeologische kunst geadviseerd, en heeft hij objecten verkocht aan vele verzamelaars en musea.


Alexander Ancient Art is lid van IADAA (International Association of Dealers in Ancient Art), KVHOK (Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland), CINOA (Confédération Internationale des Négociants en Oeuvres d'Art) and ADCAEA (Association of Dealers and Collectors of Ancient & Ethnographic Art), en neemt deel of heeft deelgenomen aan grote internationale kunstbeurzen zoals Brussels Ancient Art Fair, Parcours des Mondes (Parijs), Brussels Non-European Art Fair, Olympia Art & Antiques Fair (Londen), Winter B Sablon (Brussel) en OPUS Ancient Arts (Parijs).