EN NL

Inter-Antiquariaat Mefferdt & De JongeBernard Zweerskade 18
1077 TZ Amsterdam

020-664 08 41

interantiquariaat@chello.nl

Antiquarische boeken, land- en zeekaarten, prenten en tekeningen.


Bijna 40 jaar zijn Inter-Antiquariaat en antiquariaat Pieter Mefferdt actief met het kopen en verkopen van antiek boeken, atlassen, prenten en tekeningen. Tot begin 1990 ging het voornamelijk om tussenhandel, tegenwoordig richten we ons uitsluitend nog op de particuliere liefhebbers en verzamelaars van institutionele collecties. 


Inter-Antiquariaat en Antiquariaat Pieter Mefferdt treden sinds 2002 naar buiten als één bedrijf: Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge. Sinds januari 2004 is na het overlijden van de oprichter Peter de Jonge, Robert-Jan de Jonge directeur. Partner Harry Kenter, eigenaar van Pieter Mefferdt is in 2009 met pensioen gegaan. 


Ik -Robert-Jan de Jonge- heb een internationale carrière in de projectacquisitie als achtergrond. Tot 2005 maakte ik als lobbyist gebruik van en initieerde bi- en multilaterale fondsen voor ingenieursprojecten in met name Centraal- en Oost-Europa. 


Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge onderscheidt zich met de mooiste plattegronden, land- en zeekaarten uit de 16de tot en met de 19de eeuw. Ook stadsgezichten, getekend en gedrukt tot ca. 1850, vormen een geliefd onderdeel van de collectie. In de laatste jaren is het aandachtsgebied echter vergroot. We blijven bij werken op papier (zelden jonger dan ca. 1920), maar het wordt steeds decoratiever, stukken met een verhaal, veelal met een glimlach. 


Lid van de Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland (KVHOK)
Lid van de Nederlandse Vereeniging van Antiquaren (NVvA)
Member of the International Confederation of Art and Antique Dealers' Associations (CINOA) 

Member of the International League of Antiquarian Booksellers (ILAB)