EN NL

Zebregs&Röell Fine Art and AntiquesKeizersgracht 543
1017 DP Amsterdam

+31 6 207 43671

dickie@zebregsroell.com

Zebregs&Röell heeft zich gespecialiseerd in kunst en antiek uit de tijd van wereldontdekking en Europese expansie, ookwel koloniaal te noemen. In de Kunstkammer aan de Keizersgracht in Amsterdam presenteren Dick Zebregs en Guus Röell bijzondere objecten van museale kwaliteit, vaak oogstrelend en met een belangrijk verhaal. Deze geschiedenis leggen zij uit vanuit een Westers maar ook vanuit een ander perspectief, om zo bij te dragen aan de hedendaagse discussie omtrent het koloniale verleden.


De spectaculaire collectie is zorgvuldig samengesteld en toont de grote verscheidenheid van de wereldkunstgeschiedenis en bestaat uit beeldende kunst, meubels, zeldzame artefacten en antiek uit Europa, Amerika, Afrika, China, Japan en Zuidoost-Azië. Naast deze vaak 16e, 17e en 18e eeuwse stukken, vindt u ook een grote collectie Victoriaanse taxidermie door belangrijke taxidermisten die in naam van de zoölogie werkten.


De kracht van Zebregs&Röell is naast de objecten, ook de decoratie. Bezoek de galerie aan de Keizersgracht en waan u in een 19e eeuwse Gentleman’s Library.