EN NL

Mini-Lecture Jan Beekhuizen

Sculptural beauty in tin and wood

Jan Beekhuizen Kunst- en Antiekhandel - Europees tin, metalen voorwerpen, meubelen, sculptuur, verzamelobjecten, aardewerk, porselein. Jan Beekhuizen bespreekt een zeldzaam tinnen object; een sculptuur van een mijnwerker en een houten bas-reliëf van de heilige Barbara, beschermheilige van onder andere de mijnwerkers.


In 1945 richtte Frans Beekhuizen - de vader van Jan Beekhuizen - het familiebedrijf op. Jan Beekhuizen is makelaar en beëdigd taxateur op het gebied van antiek tin, gespecialiseerd in tin uit Europese landen van de vijftiende tot en met de negentiende eeuw. Verder maakt hij sinds 1995 deel uit van het team van experts bij het AVRO-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’.


Tevens is hij auteur van de volgende boeken: Tin uit Europese landen (Amsterdam 1979),  De schoonheid van het oude Tin (’s-Hertogenbosch 1998), Negentiende en twintigste–eeuwse bouillonpotten, een verzameling (Amsterdam 2006) en Dordts en Weerter tin, twee privéverzamelingen (Amsterdam 2013). Eveneens was hij een van de oprichters van de Nederlandse Tin Vereniging in 1993 en is hij sindsdien ook voorzitter van deze vereniging.


Jan Beekhuizen Kunst- en Antiekhandel