EN NL

BorzoGallery op nieuwe locatie Keizersgracht 321

Solotentoonstelling herman de vries. 90 - opening 30 oktober - 18 december 2021

BorzoGallery opent met


solo tentoonstelling - 'herman de vries 90'  t/m 18 december 2021.


Deze zomer vierde herman de vries zijn 90e verjaardag, aanleiding voor het in Zuid-Frankrijk gelegen museum L.A.C. (Lieu d’Art Contemporain) om een tentoonstelling aan deze markante kunstenaar te wijden – een reeds lang gekoesterde wens.


Het idee van de kunstenaar was om bijzondere aandacht te besteden aan het triptiek in zijn oeuvre. Het resultaat heeft alle verwachtingen overtroffen. Zijn gekozen uitgangspunt, het gebouw en de locatie vlakbij de zee, bleken een wonderbaarlijk geslaagde match en brachten de vries tot de uitspraak dat deze tentoonstelling behoort tot de beste die van zijn oeuvre zijn gerealiseerd.


Wij zijn tevreden – en een beetje trots ook wel – dat we deze Franse expositie hebben kunnen realiseren in nauwe samenwerking met Layla Moget van het LAC en de kunstenaar. Mede door het enthousiasme van de kunstenaar zelf was dit voor ons de perfecte aanleiding om bij de opening van de nieuwe locatie aan de Keizersgracht delen van deze tentoonstelling over te brengen naar Amsterdam. Bij gelegenheid van de Franse expositie is een catalogus uitgebracht die ook leidraad is bij de tentoonstelling in Amsterdam.


Tentoonstelling:

30 oktober - 18 december 2021


BorzoGallery - herman de vries .90