EN NL

PAN Amsterdam

36e editie

De 36ste editie van de PAN Amsterdam staat voor de deur!


Dagelijks zijn er in samenwerking met de KVHOK op de PAN Handling Tours

11.30-12.15 uur:    Art Handling Tour in samenwerking met VHOK. Tickets zijn aan te verkrijgen aan de informatie balie 


Daarnaast zijn er dagelijks Meet the Experts talks op het PAN Podium in samenwerking met de Koninklijke VHOK. Zie hieronder het rooster voor de talks.


We hopen u te zien op de beurs, in een van de stands van onze leden of bij het PAN Podium.


Maandag 20 november

13.00 – 13.45 UUR 
MEET THE EXPERT | ACROSS ASIA (ENG)

In samenwerking met de VHOK, spreekt kunsthistoricus Ellen Hooghoudt met verschillende PAN-deelnemers over Aziatische kunst. Floris van der Ven (Vanderven Oriental Art), Nicholas Grindley (Nicholas Grindley LLC) en Chris Uhlenbeck (Hotei Japanese Prints) lichten objecten toe die te zien zijn op de beurs.

14.00 – 14.45 UUR           
COLONIAL CONTEXT (ENG) 

Martha Visser, advocaat kunstrecht en restitutie bij Bergh Stoop & Sanders, gaat in gesprek met Pieter Ariëns Kappers, juridisch adviseur en voorzitter van de VHOK, Wouter Veraart, hoogleraar Encyclopedie der Rechstwetenschap en Rechtsfilosofie, en Adieyatna Fajri, promovendus bij Pressing Matter en het NIOD, over de ontwikkelingen op het gebied van herkomstonderzoek en restitutie in relatie tot koloniaal erfgoed.


Dinsdag 21 november

13.00 – 13.45 UUR                    
MEET THE EXPERT | DIGITAL PALETTE (ENG) 

In samenwerking met de VHOK, spreekt designexpert Jeroen Junte met PAN-deelnemer Marsha Plotnitsky (The Merchant House) over digitale kunstenaar Mary Sue.


Woensdag 22 november

13.00 – 13:45 UUR                  
MEET THE EXPERT | STIJLICOON (NL)

In samenwerking met de VHOK, spreekt special occasion shopper Marjolein van Rooij-Roeloffzen met verschillende PAN-deelnemers over juwelen. Inez Stodel (Kunsthandel Inez Stodel), Marjan Sterk (Marjan Sterk Fine Art Jewellery) en Ward Schrijver (Galerie Rob Koudijs) lichten objecten toe die te zien zijn op de beurs.


Donderdag 23 november

13.00 - 13.45 UUR     

MEET THE EXPERT | POWER OF THE PORTRAIT (NL)
In samenwerking met de VHOK, spreekt kunsthistoricus, adviseur en eigenaar van Wieg Inventory Brokers, Kati Wieg, met verschillende PAN-deelnemers over het onderwerp portret. Jonathan den Otter (Den Otter Fine Art), Bob Albricht (Kunstgalerij Albricht) en Paul Wilms (Galerie Wilms) lichten objecten toe die te zien zijn op de beurs.


Vrijdag 24 november

13.00 – 13.45 UUR           
MEET THE EXPERT | SCULPTURAL DIALOGUES (NL)

In samenwerking met de VHOK, spreekt kunsthistoricus, adviseur en eigenaar van Wieg Inventory Brokers, Kati Wieg, met verschillende PAN-deelnemers over het onderwerp sculptuur. Mieke Zilverberg (Kunsthandel Mieke Zilverberg), Erik Bijzet (Erik Bijzet Sculpture and Works of Art) en Tyr Baudouin (Galerie Lowet de Wotrenge) lichten objecten toe die te zien zijn op de beurs.


Zaterdag 25 november

13.00 – 13.45 UUR            
MEET THE EXPERT | NATURA ARTIS MAGISTRA (NL)

In samenwerking met de VHOK, spreekt auteur en dierenverzorger, Job van Tol, met verschillende PAN-deelnemers over kunst in relatie tot natuur. Dickie Zebregs (Zebregs&Röell Fine Art and Antiques) en Robbert van Ham (Jaski Gallery) lichten objecten toe die te zien zijn op de beurs.


PAN Amsterdam  

Kunst - Antiek - Design

36e editie

19 - 26 november 2023