EN NL

Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge

PAN in Perspectief

P A N  i n  P e r s p e c t i e f

25 t/m 29 november 2020
In het hele land openen galeries de deuren en vieren de kunst.


Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge

Bernard Zweerskade 18, Amsterdam


'Echte Winters', ijsgezichten uit de 17de-19de-eeuw. 

Prenten en tekeningen met winterse gezichten vol ijsvermaak.


De winter ligt veel Nederlanders na aan het hart. De gedachte aan ijs en schaatsen alleen al doet het sneller slaan. Vroeger even goed als tegenwoordig. Dat maakt deze presentatie van maar liefst 43 ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw duidelijk. Schaatsers jong en oud, kolfspelers, priksleetjes en rijk versierde arresleeën, vrolijke vrijages en valpartijen, koek-en-zopie aan de kant, maar ook houtvervoer, palingsteken en andere winterse activiteiten. Een grote variatie, die een onderhoudende en informatieve kijk geeft op het leven tijdens het koudste seizoen in vroeger eeuwen. Al eeuwen lang herkent men in ijsgezichten die goede oude tijd en wordt een brug geslagen naar een (ver)heerlijk(t) verleden.


Vue de Santvliet, village de Hollande”, kopergravure vervaardigd door Jacques Philippe le Bas naar een schilderij van Adriaen van Drever. Ca. 1780 uitgegeven te Parijs. Afm.: 33 x 44,5 cm.


Er verschijnt een Echte Winters-kwartetspel waar (bijna) alle tentoongestelde werken in zijn opgenomen. Dat is te bestellen voor €5,- (plus verzendkosten).


Openingstijden Pan in Perspectief

11.00 - 18.00 uur

Op andere dagen op afspraak

06-53737422

interantiquariaat@chello.nl


www.inter-antiquariaat.nl